Afbeelding uitlijnen

Er zijn diverse uitlijn-mogelijkheden voor afbeeldingen:

Links uitlijnen – Centreren – Rechts uitlijnen – Geen uitlijning

De eerste drie opties plaatsen de afbeelding in de tekst, de tekst zal dus om de afbeelding lopen.

Voorbeeld van afbeelding met tekstomloop – links uitgelijnd

Voorbeeld van afbeelding zonder tekstomloop

Als je een afbeelding hebt ingevoegd in je pagina, kun je de afbeelding uitlijnen. Hier zijn twee methodes voor.Methode 1:
Klik op de geplaatste afbeelding. Er verschijnt meteen een optie-ballon.

Kies de gewenste optie. Van links naar rechts: Links uitlijnen – Centreren – Rechts uitlijnen – Geen uitlijning

Methode 2:
Klik op het pennetje als je op de afbeelding hebt geklikt. Het volgende scherm opent zich, waar je ook de uitlijning kan selecteren bij Weergave-Instellingen.

In dit venster kun je ook de ALT-tekst voor je afbeelding instellen, dit is belangrijk voor de indexering van zoekmachines. Ook kun je de afmeting van je afbeelding hier aanpassen.  Speel gerust met deze instellingen