Een Anchor link plaatsen

Een anchor link is een koppeling die bovenaan de pagina staat en die verwijst naar een plaats verder naar beneden op de pagina. Hiermee kunnen gebruikers makkelijker naar specifieke content op de pagina navigeren.

Om een anchor link te plaatsen, maak je eerst het anker aan. Je geeft dus aan waar de anchor link naar moet verwijzen. Dit doe je door in de bewerker op 'invoegen' en vervolgens op 'anker' te klikken. Plaats je anchor vóór de tekst waarnaar je wilt verwijzen.

Geef je anker een korte, herkenbare naam. Verander eventuele spaties in liggende streepjes.

Vervolgens kun je de link aanmaken. Als je deze in de bewerker wilt plaatsen, selecteer je het gewenste stuk tekst en klik je op 'link invoegen'. Je vult in het veld een hashtag in, gevolgd door de naam van je anker. Vergeet niet om op 'toepassen' te klikken.

Als je de anchor link in het menu wilt plaatsen, navigeer je eerst naar de menu-instellingen. Om de anchor link als menu-item toe te voegen, klik je aan de linkerkant van het scherm op 'Aangepaste links'. In het 'URL'-veld voer je als eerste de URL van de pagina waarop je anker staat in, gevolgd door een schuine streep, een hashtag en de naam van je anker (bijvoorbeeld: https://jouwsite.nl/voorbeeldpagina/#anker-naam). Bij 'Linktekst' voer je in welke tekst er in het menu moet komen te staan. Als je klaar bent, klik je op 'Aan menu toevoegen'. Vergeet niet om je menu op te slaan.