Introductie van het dashboard

Introductie

In deze handleiding behandelen we een aantal basisonderwerpen. Het doel is om je snel te leren werken met WordPress. Handige onderwerpen worden besproken, zoals:

  • Hoe schrijf ik een bericht
  • Hoe maak ik een pagina
  • Hoe plaats ik afbeeldingen of video’s op de website
  • Wat zijn widgets
  • Hoe werk ik met PageBuilder

Introductie van het Dashboard

Hier vind je alles wat nodig is voor de configuratie en opbouw van de site. De belangrijkste punten staan hier op een rij:

Dashboard
Dit is de ‘homepage’ van het CMS van je website. Hier kun je snelle concepten aanmaken en statistieken zien. Ook kun je hier deze handleiding openen.
Berichten
Als de website gebruik maakt van berichten, kunnen deze hier worden aangemaakt of gewijzigd. Een voorbeeld van berichten: nieuwsberichten of blogberichten. Dit zijn berichten die vaak met datum worden gebruikt
Media
Hier kan de media worden beheerd. Dit zijn de bestanden die zijn geüpload naar de website. Je kunt hier bestanden verwijderen en toevoegen, maar in de praktijk kom je hier niet vaak omdat je dit direct via een pagina of bericht kunt doen.
Pagina’s
Hier staat de ‘statische’ inhoud van je website, de pagina’s die meestal niet (vaak) veranderen. Datum is vaak niet relevant voor een pagina.
Reacties
Indien gebruikt, kunnen hier alle reacties worden beheerd. Bezoekers kunnen, indien ingeschakeld, reacties achterlaten bij berichten. Soms moeten reacties worden goedgekeurd of misschien wil je een reactie verwijderen. Dat doe je hier.
Weergave
Hier kun je het navigatiemenu van je website beheren en, indien gebruikt, de widgets aanpassen.