Navigatiemenu wijzigen

Bezoekers verplaatsen zich binnen de website met name door het navigatiemenu te gebruiken. Dit is meestal een horizontale balk met diverse knoppen zoals ‘Home‘ – ‘Over ons‘ – ‘Contact‘. Dit is dus een belangrijk onderdeel van de website. Om je menu te bekijken en te bewerken, ga je naar ‘Weergave‘ > ‘ Menu’s‘.

Dit artikel gaat verder onder de instructievideo

Menu bewerken

Je kunt pagina’s of berichten aan je menu toevoegen door in de linker kolom het gewenste item aan te vinken, en te klikken op ‘Aan menu toevoegen

Je kunt in deze kolom kiezen voor ‘Pagina’s‘, ‘Berichten‘, ‘Categorieën‘ en ‘Aangepaste links‘. Bij ‘Pagina’s’, ‘Berichten’ en ‘Categorieën’ kun je kiezen uit bestaande items die direct op de website aanwezig zijn. Je kunt kiezen tussen ‘Meest recent’, ‘Toon alles’ en ‘Zoeken’ om snel de gewenste pagina of bericht te vinden.

Aangepaste links:
Soms wil je in het menu een aangepaste link. Klik dan hier op en vul bij URL de gewenste URL in. De linktekst is de tekst die je kunt invullen als titel van het menu-item. Bijvoorbeeld:

! Vergeet niet om op ‘Menu Opslaan’ te drukken, als je klaar bent met bewerken.

Menu rangschikken

Het rangschikken van je menu-items gaat door middel van ‘drag and drop’. Dat wil zeggen dat je de items met je muis kunt verslepen naar de gewenste plek.

Drop-down menu maken:
Om een drop-down menu te maken, plaats je de menu-items die ergens onder moeten vallen met inspring onder het gewenste item. Dat ziet er dan als volgt uit:

En op de website zal het er ongeveer zo uit zien:

Het menu is niet permanent uitgeklapt, maar doet dat pas als je met de muis over het hoofd-item gaat (in dit geval ‘Voorbeeld’)