Een nieuw bericht maken

Dit artikel gaat verder onder de instructievideo

Nieuw bericht aanmaken

Niet elke website is ingericht om te werken met berichten. Is dit wel het geval, dan kun je hier berichten beheren. Is dit niet het geval, maar wil je wel graag gebruik maken van berichten op je website, neem dan contact met ons op.

Het aanmaken van nieuwe berichten is in grote lijnen gelijk aan het aanmaken van een nieuwe pagina.

Om een nieuw bericht aan te maken, klik je in het linkermenu op Berichten Nieuw Bericht. Je kunt ook bovenaan het Bericht-overzicht klikken op 'Nieuw bericht'.

 

Ook hier geef je het bericht direct een titel. Dit is een belangrijk onderdeel. Aan de titel herken je het bericht in het overzicht, en de titel wordt gebruikt om de URL een mooie structuur te geven. In het blok daaronder komt de inhoud van het bericht. We maken gebruik van PageBuilder om de inhoud een plaats te geven.

Wat is verschillend ten opzichte van een pagina?

  • Berichten worden weergegeven op basis van datum. Het nieuwste bericht zal bovenaan zichtbaar zijn in je website.
  • Bij berichten is de Uitgelichte Afbeelding belangrijker. Deze afbeelding wordt (meestal) gebruikt in het berichten-overzicht op de website. Als de Uitgelichte Afbeelding niet zichtbaar is, gebruiken we meestal een ander afbeeldingsveld voor Berichten. Kijk dan onder het Inhoud-blok van berichten.
  • Categorieën
    Bij berichten maken we gebruik van categorieën. Je kunt hier categorieën aanvinken waar het bericht onder valt, of nieuwe categorieën aanmaken.
  • Tags (optioneel)
    Je kunt bij Tags diverse kernwoorden invullen voor het bericht. Deze kernwoorden zijn individueel per bericht, dus vul hier relevante woorden in voor dit bericht.