Een pagina of bericht bewerken

Dit is een snelle omschrijving om tekst en afbeeldingen op je pagina of bericht te plaatsen. Een uitgebreide handleiding over het gebruik van Page Builder vind je hier.

Dit artikel gaat verder onder de instructievideo

Het bewerken van een pagina of bericht gaat op identieke wijze. We hebben het nu over de Content (inhoud) van de pagina. Dit zijn de teksten en afbeeldingen die zichtbaar zijn voor de bezoeker van je website. We gebruiken hiervoor PageBuilder. Klik op de pagina op Widget Toevoegen of Widget. 

Is bovenstaand scherm niet zichtbaar? Klik dan boven het blok, rechts, op ‘Page Builder’

En klik dan op Widget of Widget Toevoegen. Er opent zich een keuzevenster. In dit venster zijn alle geactiveerde widgets zichtbaar die in de pagina kunnen worden geplaatst. Om een tekstvak te plaatsen, kiezen we SiteOrigin Editor. Je kunt deze zoeken in alle beschikbare widgets, of je typt linksboven in het zoekvak ‘Editor’. Klik vervolgens op de gewenste widget.

Zodra de Editor is gekozen, zal onderstaand scherm zichtbaar zijn, als met de muis over de widget wordt bewogen.

Kies voor ‘Aanpassen’ om teksten en afbeeldingen toe te voegen aan je pagina of bericht. Er opent zich nu een tekst-editor. In deze editor kun je teksten aanpassen zoals je dat gewend bent van een tekst-editor. Je kunt de stijlen kiezen voor koppen en paragrafen. Ook kan via ‘Media Toevoegen’ afbeeldingen worden toegevoegd in de tekst.

Wanneer je klaar bent met het bewerken van dit blok, klik dan op Voltooid en vervolgens op Bijwerken of Concept opslaan op je wijzigingen op te slaan.