Pagina delen op Social Media

Je pagina delen op Social Media: Facebook en Twitter.
Hoe dat deze te zien zijn kan je per pagina instellen. Hieronder de uitleg hoe je dat moet doen.

Je gaat in je Dashboard naar Pagina’s:

Je gaat naar de pagina die je graag op je Social media wilt delen en klikt op "Bewerken".

Vervolgens scrol je naar beneden naar “Yoast Seo”

En klik vervolgens op de share button:

Hier kan je de instellingen aanpassen voor je social media kanalen, dus zodra je de pagina deelt op je social media krijg je dit te zien.

Je kan de pagina instellen voor Facebook en voor Twitter.

Instellen van Facebook

Je klikt op het Facebook icoontje

En de invulvelden verschijnen:

• Titel: hier vul je de titel in die je wilt laten zien als je de pagina deelt op Facebook
  • Omschrijving: Hier een omschrijving van deze pagina
  • Afbeelding Facebook: hier upload je een afbeelding die je op Facebook laat zien.

Je komt dan in de mediabibliotheek of je upload een nieuw bestand, selecteer de afbeelding:

En klik op afbeelding gebruiken:

Hieronder het ingevulde voorbeeld:

Als je dit hebt gedaan klik je op bijwerken.

Zodra je de pagina nu deelt op Facebook, zal de ingestelde afbeelding en tekst te zien zijn: Zie hieronder het voorbeeld:

Dezelfde stappen herhaal je voor Twitter.

Je gaat in je Dashboard naar Pagina’s:

Je gaat naar de pagina die je graag op je Social media wilt delen en klikt op "Bewerken".

Vervolgens scrol je naar beneden naar “Yoast Seo”

En klik vervolgens op de share button:

Hier kan je de instellingen aanpassen voor je social media kanalen, dus zodra je de pagina deelt op je social media krijg je dit te zien.

Je kan de pagina instellen voor Facebook en voor Twitter.

Instellen van Twitter

Je klikt op het twitter icoontje

En de invulvelden verschijnen:

• Titel: hier vul je de titel in die je wilt laten zien als je de pagina deelt op Twitter.
  • Omschrijving: Hier een omschrijving van deze pagina.
  • Afbeelding Twitter: hier upload je een afbeelding die je op Twitter laat zien.

Je komt dan in de mediabibliotheek of je upload een nieuw bestand, selecteer de afbeelding:

En klik op afbeelding gebruiken:

Hieronder het ingevulde voorbeeld:

Als je dit hebt gedaan klik je op bijwerken.

Zodra je de pagina nu deelt op Facebook, zal de ingestelde afbeelding en tekst te zien zijn: Zie hieronder het voorbeeld: