Nieuw formulier aanmaken

Dit artikel gaat verder onder de instructievideo

Introductie

Dit korte artikel geeft je een snel overzicht van de Form Editor, de primaire omgeving voor het maken van een formulier met Gravity Forms.

Een nieuw formulier maken

Log in op uw WordPress-beheerder en zoek naar het menu Formulieren met de Gravity Forms "G" in het navigatiegebied aan de linkerkant.

Onder het item Formulieren ziet u een optie met de tekst Nieuw formulier. Als u daarop klikt, wordt het proces voor het maken van formulieren gestart.

U krijgt dan een dialoogvenster te zien waarin u om de titel en beschrijving van uw nieuwe formulier wordt gevraagd.

U moet uw formulier een naam geven voordat u kunt beginnen, maar u kunt die naam indien nodig later wijzigen. De naam wordt gebruikt, zodat u uw formulier later gemakkelijk kunt terugvinden.

Nadat u het veld of de velden heeft ingevuld, voltooit u het door op de knop Formulier maken te klikken.

Je krijgt nu een leeg Form Editor-scherm te zien, klaar voor je aankomende Form-meesterwerk!

 

Gravity Forms Form Editor

Dit artikel toont de nieuwe "Block Editor" die we hebben geïntroduceerd in Gravity Forms versie 2.5. Als uw Editor-scherm er heel anders uitziet, betekent dit dat u een oudere versie van Gravity Forms gebruikt. De velden, instellingen, bewerkingen en termen zijn in principe hetzelfde, maar u zult merken dat de lay-out er heel anders uit zal zien. We raden je aan om bij te werken naar de meest recente versie, het is geweldig!

Het leren kennen van de Form Editor wordt behandeld in ons volgende artikel.